Originally, we planned to have Marathon and Muchi Making today but due to the current pandemic as well as the weather today we were not able to proceed as planned.
当初の計画では、本日マラソン大会とムーチー作りをする予定でいましたが、さ現在発出されている緊急事態宣言と天候不良により、どちらも実施することができませんでした。
However, we thought that a fun muchi making activity is necessary for our K1 friends to learn about Okinawan culture.
First, we let them watch and listen to a story about “Muchi”
ですが、K1では沖縄の文化を学ぶために、楽しいムーチー作りのアクティビティを行いました。まず始めに“ムーチー”についてのお話を視聴しました。
Then, we started making the playdough mix using flour, salt, oil, water and food color.
まず、小麦粉、塩、油、水、食紅を混ぜ…、
Next, we made muchi using playdough and wrapped it with “getto no happa” (getto leaf).
次に、出来上がった粘土でムーチーを形作り、月桃の葉に包みました。
Then, they enjoyed playing and making many things with the leftover playdough that they took home eventually.
また、本日持ち帰っていますが、K1の子どもたちは残った粘土で様々なもの作って楽しみました!
※Please refrain from eating this playdough. このムーチーは食べられません。
Happy Friday indeed! 🙂
Leave a Reply