Today was the perfect day for a yummy pizza party!!
But before the party we took time to review our “Food & Nutrition” theme from this year.
今日は待ちに待ったピザパーティ!しかも天気はピザ作りにピッタリな最高の一日。
まずピザ作りを始める前に、今年度のテーマの一つでもあった「食べ物と栄養」について振り返る時間を設けました。
Kinder friends remember a lot of information from our Theme. Teachers are so proud of them!
学んだことを今でもしっかりと覚えていた子どもたち。そんなみんなを先生たちは誇らしく思ってますよ😉
Our pizza-making experience-
We made our pizzas using all natural ingredients, most of which were grown here in Okinawa. We used our Amicus pizza oven for the first time in about 3 years! Kinder students learned how to make dough from “scratch” and how to prepare their pizzas. Everyone enjoyed the cooking experience!
ピザ作りをするにあたり、できる限り沖縄県産の食材を使うということを子どもたちとも話しました。食材の中の一つ”ブロッコリー”はK1の畑で育てたものです!
そしてピザを焼くのはアミークスのピザ窯で。窯は約3年ぶりの復活となるため、事前に内部をしっかりときれいにしました✨子どもたちは”生地の作り方”から学び、どのような過程でピザを作っていくのかも知りました。みんなクッキングを楽しみました!
They enjoyed rolling the dough and putting their ingredients on.
自分の生地は自分で伸ばし、具も思い思いに乗せました。
The pizza was delicious. Many friends said, “I want more!”
ピザはとてもおいしく出来上がり、たくさんの子が「おかわり!」と言って2枚目3枚目と食べていました。
Leave a Reply